Reproducció i Genètica

1. Investiga quines poden ser les causes més comunes de d'esterilitat femenina i masculina

Aquest fenomen pot tenir causes genètiques (síndrome de Turner, síndrome de Klinefelter, etc), accidentals (infeccions, irradiacions, manca d’òrgans reproductors.

En l’home cal distingir l’esterilitat fisiològica i la patològica.
L'esterilitat fisiològica pot ésser prepuberal, deguda a la manca de maduració dels espermatozoides o al fet de no haver-se iniciat l’ovulació, i postpuberal, quan hom arriba a l’andropausa i a la menopausa.
 L'esterilitat patològica masculina té nombroses causes, entre les quals hi ha les derivades d’una deficiència en la formació o en el temps de vida dels espermatozoides
 les que provenen de la dificultat que els espermatozoides siguin dipositats a l’aparell genital femení i les ocasionades per lesions o atròfies dels testicles.
 L'esterilitat patològica femenina és molt complexa, puix que pot tenir lloc per nombroses causes. Les més importants són d’origen endocrí i rodueixen alteracions de l’ovulació (per manca de secreció hormonal de la hipòfisi, pel fet de no esclatar el fol·licle madur, etc) i implantacions defectuoses per manca de preparació de l’endometri; unes altres causes d’esterilitat són les interferències en el desplaçament dels espermatozoides, produïdes per un ambient químic vaginal o cervical hostil, per secrecions anormals de l’úter, per obstrucció i estenosi de les trompes de Fal·lopi, etc, les malformacions i les modificacions de l’aparell reproductor femení.
Les darreres experiències consideren també l’esterilitat no pas d’una manera aïllada en cada sexe, sinó d’una forma conjunta en una parella, en la qual l’home i la dona poden ésser fèrtils separadament i estèrils entre ells a causa d’incompatibilitats molt diverses i mal conegudes de tipus psicològic, immunològic, etc.
.

 2. Al text es diu: “estimulació suave de la ovulación”. Què és l’ovulació? Com creus que aconsegueix estimular l'ovulació?



L'ovulació és un dels processos del cicle mentrual de la dona i de les femelles mamiferes. En aquest procés un fol·licle ovàric es trenca i allibera a l'uter un òvul, oocit o gàmeta femení. L'ovulació de la dona és substancialment diferent a la del cicle estral dels altres mamífers. L'interval de temps durant el qual es produeix l'ovulació es coneix com a fase ovulatòria o període periovulatori.
El cicle menstrual varia segons cada dona, però sol tenir aproximadament quatre setmanes de durada, cosa que fa uns vint-i-vuit dies. L'òvul pot ser fertilitzat o no.
Per tal dèstimular els ovuls existe un altre forme de fer-lo, que es inyectando hormonas en els ovaris per tal que en ves de fabricar un òvul poden fer mes de u.

Al text es diu: " Si en tres ciclos no se consigue el embarazo". A que ès refereix amb el terme "ciclo"? Quines durada tenen  habitualment aquests cicles? On es produeix el embaràs?


Se denomina cicle des de les estructures reproductives amb les que inicia fins el moment en que forma las sevas propies estructures reproductives,similares a les primeres.
El cicle tè una durada de 21 a 40 dies i es produeix l'embaràs a l'uter.

3. Al text es diu: “Si en 3 ciclos no se consigue el embarazo”. A què es refereix amb el terme

“ciclo”? Quina durada tenen habitualment aquests cicles? On es produeix l’embaràs?

- a que es refereix amb el terme " ciclo"?
  En el que transcor el temps o el estat del ciclo.

- Quina durada tenen habitualment aquest cicles?

Dura fins 39 o 40 semanas.

- on es produeix l'embaras?

Es produeix a dins de les trompes de fal.lopi y quan ja acaba tot el seu recorregut, es queda quiet a uter i estará el nen.





No hay comentarios.:

Publicar un comentario